A Friend of Mine

Aku ada kawan baik nama Nur Qalina,
Budak manja, nakal, pemalu, periang dan baik sangat haih.
12 Mei 2015 sesi petang dia konvo,
Pada mulanya ingat tak sempat jumpa sebab petang ada kelas,
Tapi Allah sebaik-baik perancang,
Kami dapat jumpa, Yeay! 

Pagi tu memang keluar awal sebab ada hal dekat MAIS,
Habis awal aku pun call Ina ajak jumpa,
Dia pun on sebab tengah makan dekat Seksyen 7,
Jauh Ina mai dari kelate, 
Ahh tak sabar.

Sampai dekat area Seksyen 7 dekat graduan naik bas,
Aku cari kedai bunga,
Nak beli bunga untuk Ina, 
Sempat bergambar dengan bunga orang kejap, hiks
Ina call tanya dekat mana dia dah nak pergi kat DATC.

Aku pun melilau dan itu dia, 
Ala rindunya,
Dah jumpa tu peluk rasa sebak,
Tahan sebak dan buat tak tahu, 
Jumpa family Ina.
Ina datang dengan family tanpa Abah.
Abah ina mesti bangga dengan Ina. :')

Aku culik Ina kejap nak bergambar,
Tak bergambar dengan jubah pun. hiks
Oh masa tu aku dengan Iqin, Aina dan Fizah,
Sempat kenalkan Ina kat dorang.

Ina konvo untuk Diploma In Pengurusan Bank,
Aku pulak Diploma Information Management,
Ina suka math,
Aku tak suka. haha

Walaupun kejap jadilah,
Beri Ina suntikan semangat,
Biar Ina rasa kuat,
Sebab Ika tak nak tengok Ina sedih.

So, Happy Convocation Day ! 

Alhamdulillah suka tengok Ina. 
Nanti jumpa lagi kat Kelate hiks


ILY, friend. 







Aurora Borealis

Aurora..
Aurora..
Aurora Borealis..
Jatuh hati dengan aurora borealis
Haritu memang dah tengok kat tv 
Pasal seorang lelaki ni mengembara dengan basikal
Untuk tengok fenomena nih
Lepas tu dengar pulak lagu Aurora - Estranged
Teringat fenomena nih
Cantik sangat
Aku bukan nak terangkan apa pasal aurora nih
Siapa-siapa nak tahu boleh google  je,
Kalau ada rezeki nak tengok depan-depan. hehe


Oh Aurora Borealis :) 



(sumber google)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...